Dzięki inicjatywie Podkarpackiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego, producenci żywności zyskują miejsce do handlu swoimi wyrobami. Na początku pandemii, produkty można było nabyć na specjalnie przygotowanej do tego celu internetowej platformie. Dziś, już po raz drugi odbywa się stacjonarna edycja tego przedsięwzięcia.
– To właśnie sukces “e-bazarku” sprawił, że Podkarpacki Ośrodek Doradztwa Rolniczego zdecydował się na organizację stacjonarnej wersji tego przedsięwzięcia. Teraz bazarki będą odbywać się cyklicznie, w odstępach comiesięcznych – przypomina wojewoda Ewa Leniart.
Sukces bazarku potwierdza liczba producentów, którzy przyjechali dziś do Boguchwały.
– Jest tu około 170 wystawców – podkreślał w rozmowie z dziennikarzami Robert Pieszczoch, dyrektor PODR.
Oprócz żywności nie brakowało dziś rękodzieła, na straganach znaleźć można było przede wszystkim świąteczne ozdoby.